Az orgazmusról

Az orgazmus felépítése:

Ez az egyik legfontosabb tantra technika. A módszer lényege, hogy a férfi a lehető legközelebb juttatja párját a csúcshoz, de közvetlenül előtte megváltoztatja szeretkezésük ritmusát, lassít a tempón vagy csökkenti a nemi szervek ingerlését. Így a nő továbbra is izgalomban marad anélkül, hogy elérné a beteljesülést.

Amikor a nő újra képes ellenőrzése alatt tartani testét, újra kezdik a folyamatot. A férfi fokozatosan építi fel a nő orgazmusát, újra és újra a lehető legközelebb juttatja őt a csúcsponthoz, és igyekszik a lehető legmagasabb szinten tartani partnere izgalmát. Ezt a módszert legalább háromszor érdemes megismételni, így a teljes folyamat akár egy órán keresztül is eltarthat. A partnerek közben egyre fokozottabb izgalmat éreznek.

A férfinek egyrészt ügyelnie kell arra, hogy örömszerzés közben ne stagnáljon a nő izgalmi szintje, másrészt viszont arra is, hogy ne hirtelen emelkedjen, hanem szépen fokozatosan, így végig irányítani tudja a folyamatot. 

A technika sikerének kulcsa, hogy pontosan tisztában legyünk azzal mikor ér párunk az orgazmus közelébe. Ezért érdemes figyelni közben a reakcióit, arcának, és egész testének finom jelzéseit. Minél közelebb sikerül jutnia a csúcshoz anélkül, hogy átsiklana az extázis határán, annál erősebb lesz később a kiváltott gyönyör érzete.

Többnyire az első lépés a legnehezebb, mivel mindkét félnek időre van szüksége ahhoz, hogy elengedjék a hétköznapi gondokat és megérkezzenek a testükbe. Viszont ha egyszer már az orgazmus közelébe jut a nő, viszonylag könnyebben fent lehet tartani ezt az izgalmi szintet. 

A TantraGourmet tanácsa:

Először érdemes lassan kezdeni párunk érzékeinek ébresztését, és figyelni, hogy mennyire fogékony az általunk nyújtott gyönyörre. Ha nem reagál elég érzékenyen, lehet, hogy más technikát kell alkalmazni, lehet, hogy az érintés erősségén érdemes változtatni. Addig izgassuk, míg azt nem érezzük, hogy ő készen áll az orgazmusra. Ekkor már érdemes a lehető legfinomabban hozzáérni, éppen csak olyan erősen, hogy ne hagyjon alább az izgalmi szintje. Ilyenkor, ha túl erősen érintjük, érzéketlenné válhat a nemi szerve!